Κλειστό λόγω ασθένειας. Σας ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

συνέχεια αγορών το καλάθι μου
Ωχ όχι! Το καλάθι σας είναι άδειο

Τι είναι το kokedama

Τι είναι ένα φυτό kokedama :

Η Ιαπωνία ανέκαθεν υπήρξε το “πνευματικό σπίτι” των φυτών διακόσμησης. Οι Ιάπωνες έχουν αναπτύξει πολλές ανθοκομικές τεχνικές για να αναδείξουν την ομορφιά των φυτών.  Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η τεχνική kokedama που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνειμπάλα από βρύα και είναι μέρος μιας καλλιτεχνικής παράδοσης και φιλοσοφίας που ονομάζεται Wabi – Sabi.

Η βασική ιδέα είναι η μίμηση της φύσης. Τα kokedama μιμούνται το φυσικό περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται κανονικά όλα τα φυτά χωρίς την παρουσία γλάστρας! Η μέθοδος φύτευσης βασίζεται στην ανάπτυξη ενός φυτού μέσα σε μία μπάλα από το κατάλληλο μείγμα χώματος με βασικά υλικά το χώμα akadama και τα βρύα. 

Τα βρύα, σύμβολο της ομορφιάς, της απλότητας και της ταπεινότητας παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιαπωνική κουλτούρα. Στο φυτό kokedama παρέχουν οξυγόνο και υγρασία βοηθώντας το σε καλύτερη ανάπτυξη και γονιμότητα. Το υπόστρωμα akadama προέρχεται από την Ιαπωνία . Είναι ψημένος άργυλος ο οποίος χρησιμοποιείται ως υπόστρωμα σε bonsai λόγω της υψηλής αποστράγγισης και αερισμού που προσφέρει.

Έτσι λοιπόν αφαιρούμε την πλαστική γλάστρα και το παλιό χώμα από το φυτό. Στην συνέχεια δημιουργούμε μία μπάλα από χώμα, την “ντύνουμε” με βρύα και τέλος την δένουμε με φυσικό σπάγκο. Το αποτέλεσμα είναι μία εντυπωσιακή ζωντανή γλάστρα!

Η Ιαπωνική κουλτούρα σε ένα μόνο φυτό με την δυναμική της απλότητας! 

Artisan Kokedama Instagram